İnstagram Nasıl Takipçi Çoğaltırım?

İNSTAGRAM TAKİPÇİ ÇOĞALTMAK

İnstagram profillerinde ki takipçi yükselişi belli bir noktadan sonra ne yaparsak yapalım durabiliyor ya da istenenin altına düşebiliyor. Düzenli olarak paylaşım yapmak ve videolar üretmek İnstagram’da ki takipçi sayısının artması için ne yazık ki çoğu zaman yeterli olmuyor. Bu nedenle takipçi sayısını artırmak ve kullanıcılarla etkileşim ve iletişimi güçlendirmek için yeni yollar denemelisiniz.

İnstagram’da nasıl takipçi çoğaltırım?

Aşağıda yer alan basit kurallar ile İnstagram’da takipçi sayınızı kat ve kat artırabilirsiniz.

 

1. Popülaritesi yüksek hashtagleri kullanın.

Hashtagler sosyal medya pazarlaması için büyük bir güce sahip. Sosyal medyanın ayrılmaz bir parçası olan bu terimler, kullanıcıların karışık bir konu ya da içeriği araştırabilmesine ve fikirlerini diğer kullanıcılara aktarmasına yardımcı oluyor.

2. İnstagram ve Facebook hesaplarınızı bağlayın.

İnstagram ve Facebook hesabınızı bağladığınız takdirde her iki hesabınızın tanıtımını birlikte ve aynı anda yapabilirsiniz. İnstagram gönderilerinizi aynı zamanda Facebook arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.

İnstagram, Facebook ile  beraber Twitter ve Tiktok gibi diğer sosyal mecralarda da uyumlu bir platformdur; fotoğraf ve videolarınızı diğer sosyal ağlardaki fanlarınızla paylaşmak için kullanabilirsiniz.

4. Başkalarının fotoğraflarını beğenin beğenmekten çekinmeyin.

İnstagram’da başkalarının fotoğraflarını beğenmek, yeni takipçiler edinmek için en iyi yollardan biridir. Başkalarının fotoğraflarını beğenerek, diğer profillerle etkileşim kurabilirsiniz. Ayrıca platformdaki görünürlüğünüzü önemli ölçüde artıracağınız için insanların sizi takip etme olasılığı kesinlikle artacakdır.

 

5. İnstagram fotoğraflarınızı blogunuza yükleyin.

Web sitenizde ya da blogunuzda İnstagram fotoğraflarını yüklemeniz, kullanıcıların sizi İnstagram’da takip etme olasılığını artıracaktır. İnstagram hesabınızdan web sitenize upload ederek paylaştığınız fotoğraflar, kullanıcı adınızı gösterecek ve küçük bir link bırakarak kullanıcılar fotoğrafın üzerine geldiğinde hesabınıza gidebilecektir. İçeriklerinizi paylaşması durumunda ise çok daha fazla kişiye ulaşacaktır.

6. Rakiplerinizin takipçileri ile güler yüzlü bir etkileşim kurun.

Rakiplerinizin takipçilerine ulaşmak hedeflenmiş yeni kullanıcılar kazanmak için iyi bir yoldur. Bu kişilerin fotoğraflarını ve videolarını beğenmeniz, yorum yapmanız ya da onları takip etmeye başlamanız sağlıklı  geri dönüşler sağlayacaktır. Ayrıca hedef kitlenize uygun diğer sektörlerdeki kullanıcılar ile de etkileşim kurabilirsiniz.

İnstagram’da takipçi sayısını artırmanızı sağlayacak bu basit yollar ile İnstagram’ın sunduğu etkileşim sayesinde hitap ettiğiniz hedef kitlenize mesajlar iletebilirsiniz.